ajánlat

Boldog család

50 program és tipp, amivel kimaxolhatjátok a nyarat

Te sem tudod, merre induljatok a nyáron, vagy csak egyszerűen szükséged van egy kis inspirációra? Jó helyen jársz!

JÚNIUS

1. BFZ Zenei vásár és családi nap - június 15.
A Budapesti Fesztiválzenekar a család minden tagját megmozgató programja a BFZ Zenei vásár és családi napon az Aquincumi Múzeumban, lesz zenevár, kakaókoncert és hangszerkóstoló a kicsiknek, a felnőtteket pedig kamarakoncerteken kapcsolódhatnak ki.

2. Múzeumok éjszakája - június 22.
Egy nap, amikor élettel telnek éjszaka a múzeumok országszerte! A program garantált kikapcsolódás, és szuper élmény akár a legkisebbekkel is!

3. Gyönyörködjetek a szentjánosbogár-rajzásban - június közepén
Amikor milliónyi fényes bogár világítja meg az aljnövényzetet az Alcsúti vagy épp a Vácrátóti arborétumban, akkor az ember úgy érzi, a mesék birodalmába cseppent! Ne hagyjátok ki ezt a csoda programot!

4. Esőnap a Keszthelyi Festetics kastélyban
Lányoknak és fiúknak is klassz program a Balaton-parti város csodás kastélya, ahol a vadászati kiállítást, sőt, a pálmaházat és madárparkot is bejárhatjátok!

5. Szurkoljatok a magyar fociválogatottnak!
2024 nyarán beindul az EB-láz: mindenki a magyar fociválogatottnak szurkol! A németországi EB meccseit Budapesten óriáskivetítőkön követhetitek, például a Budapest Parkban vagy a Dürer Kertben. Gyertek és szurkoljatok együtt a családdal, barátaitokkal, mert a közös drukkolás mindig nagyobb élmény!

6. Kenuzás a Szigetközben
A Szigetköz egy igazi vízi labirintus, ahol minden kanyar új felfedezést tartogat. Kenuzzatok a családdal a csendes vízen, hallgassátok a madarak énekét, és élvezzétek egymás társaságát. Tökéletes program azoknak, akik szeretnék hátrahagyni a hétköznapok zaját és feltöltődni a természetben.

7. Bagaméri Fesztivál - Süsü családi fesztivál és fagyiünnep - június 23.
Van, aki a fagyit nem szereti? Annak nem ajánljuk a Bagaméri Fesztivált, mindenki másnak Kisújszálláson a helye!

8. Tavi kilátok várnak a Tisza-tavon
A Tisza-tónál ezerféle program vár, de szerintünk a legjobb kajakba pattanni, és elevezni a csak csónakkal megközelíthető három kilátó egyikéhez. Mindegyik kilátó egy ritka madárról kapta a nevét, és ha szerencsések vagytok, akár láthatjátok is az állatokat!

9. Bondorodó Utcaszínházi Fesztivál - június 28-30.
A nyáriszünet második hétvégéjén belevethetitek magatokat a kulturális programokba Balatonalmádiban. Gólyalábasok, koncertek, vásár és a Balaton, mi kell még egy szuper nyári kalandhoz?

10. Víz, Zene, Virág fesztivál - június 28-30.
Hamarosan érkezik a térség legnagyobb családi eseménye Tatán. Színes családi- és művészeti programokkal, minden eddiginél nagyobb sztárfellépőkkel és zenekarokkal, kirakodóvásárral várnak minden látogatót.

11. Levendulaszüret, ahol csak szeretnétek
Az ország több pontján is várnak illatos levendulamezők, a szedés után főzzetek szörpöt!

JÚLIUS

12. Irány egy csúszdapark
A nyár legforróbb hónapját egy kiadós csobbanással érdemes kezdeni. Látogassatok egy csúszdaparkba, telekomosként pedig irány az app, ahol a Moments keretén belül több helyre is kedvezményes jegyeket vehettek igénybe!

13. Piknikkel egybekötött társasjáték-parti
Csődítsd össze a gyerekeket, a barátaikat, rokonokat, és irány a közeli park, ahol a felnőttek jót beszélgethetnek, a gyerekek pedig kijátszhatják magukat!

14. Családi sportnap a Telekomosok fesztiválján
Székesfehérváron vár titeket a családi sportnap július 5-én, ahol többek között mindenféle focis programban próbálhatjátok ki magatokat.

15. Naplemente szafari a Hortobágyi Vadasparkban
Mindenki tudja, hogy a Hortobágy az egyik legszebb hely Magyarországon. A vadasparkban szafari autóval nézhetitek meg az állatokat és a gyönyörű tájat a naplemente varázsában.

16. Szegedi Szabadtéri játékok - Ezeregy éjszaka - júliusban több időpontban
A Szegedi Szabadtéri Játékok miliője önmagában megéri az utat a halászlé városába, de az Ezeregy éjszaka csaknem kétezer éves mesevilága biztosan. A történetfolyam arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből ezúttal Tasnádi István, Geszti Péter és Monori András alkotott varázslatos zenés darabot.

17. Látogassatok el a boglári lombkoronatanösvényhez
Bogláron már a Gömbkilátó is megér egy sétát, de a szomszédságában megnyílt tanösvény miatt duplán érdemes ezúttal a déli part felé venni az irányt!

18. Zsolnay fényfesztivál - július 4-7.
Az ország első fényfesztiválja Pécs mediterrán belvárosában szuper kalandnak ígérkezik. Keressétek fel a Zsolnay negyed ginkó biloba fáit, és figyeljétek meg, hogyan játszik a fény a lombokon.

19. Mesés Várjáték Hollókőn - július 13.
Minden évben egy napon varázslat száll a Hollókői Várra. Mesebeli figurák kelnek életre, így újra találkozhatunk az öreg királlyal, a meseszép királylánnyal és persze a hatalmas, tűzokádó sárkánnyal is.

20. Művészetek völgye - július 19-28.
Ha igazi családi fesztivált kerestek, akkor a Művészetek Völgye biztosan nem okoz csalódást. Napközben jó elbújni az udvarok árnyas fái alá, és elmajszolni egy kis vásárfiát.

21. Veszprémi Utcazene Fesztivál - július 24-27.
Júliusban ismét zenével telnek meg a királynék városának macskaköves utcái, egy biztos, a remek hangulat mellett a napi ajánlott lépésszám is meglesz a családnak!

22. Mozizzatok a kánikulában
A forróság elől, ha éppen nem a vízpartra menekülnétek, akkor irány a mozi! Két szuper animációs film is vár benneteket, az Agymanók 2. zseniális, a Gru 4. része pedig a minionokkal csak szupervicces lehet!

AUGUSZTUS

23. Hortobágyi Csillagles a Telekomosok fesztiválján
Augusztus 10-én fedezzétek fel együtt az éjszakai égbolt csodáit a Telekomosok fesztiválján.

24. Bor, Mámor, Bénye Fesztivál - augusztus 8-11.
Az erdőbényei fesztiválon a feltöltődés garantált, a természet varázslatos, és még a szülők is lazíthatnak egy-egy pohár friss borral.

25. Zsámbék nyári színház - Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Augusztus 11-én, vasárnap a Zichy-kastélyban Vecsei H. Miklós előadásában tér vissza a kis herceg és a róka varázslatos meséje.

26. Tábortűz, szalonnasütés
Ha visszaemlékszel a saját gyerekkorodra, biztosan találsz egy-egy tábortüzes, szalonnasütős emléket, amit jó felidézni! Ideje, hogy a gyerekeidnek is megadd ugyanezt: tanítsd meg őket, hogyan rakjanak tüzet, és ki ne hagyjátok a parázsban sült krumplit!

27. Biciklitúra a Tisza-tó körül
A Tisza-tó 70 km-es kis körútját akár már kisebb gyerekkel is érdemes megtenni, a tó madárvilága, látnivalói még a forró időben való tekerést is feledteti!

28. Savaria Karnevál, Szombathelyen - augusztus 22-25.
23. alkalommal rendezik meg Szombathelyen Közép-Európa legnagyobb jelmezes, historikus fesztiválját! Történelmi időutazás, szuper koncertek és finomságok várnak rátok!

29. Mozizás a Bikás Parkban - augusztus 22-én
A B32 Galéria és kultúrtér több alkalommal is szervez szabadtéri mozizást a Bikásban, Budapesten. Augusztus 22-én A legnagyobb showman, ami a cirkuszok varázslatos világába ragad el. A filmet nagyobb gyerekekkel érdemes megnézni!

30. Állatkertek éjszakája - augusztus 30.
Mielőtt újra belevetnétek magatokat az iskolai sürgés-forgásba, az Állatkertek éjszakáján egy igazán emlékezetes nappal zárhatjátok a nyarat!

PLUSZ PROGRAMOK A NYÁR BÁRMELY IDŐSZAKÁRA

31. Bőszénfai Szarvasfarmon
Ha szeretitek az állatokat, a Bőszénfarmon bejárhatjátok a Vadasparkot, megnézhetitek a „Zselic Nagyvadjai” című kiállítást, sőt, fogatos vagy traktoros túrára is mehettek.

32. Kalandpark
Ha örökmozgó család vagytok, vagy szeretitek a kalandos programokat, akkor irány a kalandpark. Telekomosként pedig szerencsések vagytok: az app-ban a Moments keretén belül több helyre is kedvezményes jegyeket vehettek igénybe!

33. Harkányfürdő
Menjetek el együtt a Harkányfürdőbe, ahol van gyógyfürdő, csúszdapark és strandfürdő is, így a szülők, a nagyszülők és a gyerekek is jól érezhetik magukat. Ha augusztus 23-25-én érkeztek, akkor belecsöppenhettek a Harkányi Fürdőfesztivál hangulatába.

34. Siklósi vár
Akik emlékeznek a Tenkes kapitánya című sorozatra, jó hírem van: a forgatási helyszín, a Siklósi vár ma is látogatható. A gyerekeket pedig a vár Játékország programja várja izgalmas programokkal.

35. Hajókirándulások
Klassz program lehet a tóparti vagy folyami hajókázás, amely akár rövidebb, akár hosszabb távon, különleges élmény, nézzétek meg a fővárost a vízről, egészen új élmény lesz.

36. Flippermúzeum, színtiszta nosztalgia
Nektek jó pofa nosztalgikus élmény, a gyerekeket pedig biztosan rabul ejti a világító színes masinériák világa. A gyűjtemény Budapesten található, és készüljetek úgy, hogy egy napot könnyű eltölteni benne!

37. Kézműves foglalkozások
Szervezettek szabadtéri kézműves programokat, ahol a gyerekek alkothatnak és kreatívkodhatnak! Vegyetek elő egy óriási fehér lapot, festéket, és indulhat a művészképzés!

38. Gyümölcsszedés
Menjetek el egy közeli gyümölcsöskertbe, és szedjetek együtt friss gyümölcsöt. Ha már nem tudtok többet enni, közösen készíthettek belőle finom lekvárt vagy süteményt.

39. Botanikus kertek és arborétumok
Egy kiadós séta egy botanikus kertben a legjobb kikapcsolódás, ahol tanulhattok a növényekről és a gyerekek kedvükre futkározhatnak, játszhatnak ezekben varázslatos kertekben.

40. Fotóvadászat
Állítsatok össze egy listát a környéken fellelhető izgalmas helyekről, épületekről, mindenféle dologról, és induljatok el lefotózni őket. Később pedig készíthettek a képekből egy szuper emlékalbumot.

41. Túra a Thirring-körúton
Izgalmas túraútvonal a kanyargó Thirring-körút, amely vadregényessé teszi Dobogókő északi lejtőit. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki a szenzációs kilátóhelyet, a Nagykilátó panorámateraszát.

42. Labor Varázstér - Pécs
Gyerekek, múzeumok? Ki van zárva! De nem a Zsolnay negyedben, ahol a Laborban és az interaktív térben szabadon kísérletezhettek azokkal a berendezésekkel, amelyeket itt bizony nem tilos megfogni!

43. Kerüljetek közelebb egymáshoz az Összhanggal!
Digitális társasjátékunkat azért hoztuk létre, hogy egy klassz, ingyenes, a családot közelebb hozó játék mindig a zsebedben lapulhasson. Ha éppen úton vagytok, és unatkozik a csapat, vegyétek elő a telefonotokat, és nyissátok meg az Összhangot!

44. Mezítlábazzatok!
Szupermenő program felkeresni a legközelebbi mezítlábas parkot, lebodni a zoknit, cipőt, szandált, és megtapasztalni, milyen, amikor a különféle anyagok, kövek, fa közvetlenül érintkezik a talppal. A mezítlábazás stimulálja többek között a láb reflexzónáit, serkenti a vérkeringést, erősíti a láb izmait, és javítja az egyensúlyt.

45. Garázsvásár!
A nyár szuper alkalom arra, hogy egy picit szelektáljatok. Kérdezd meg a gyerekeket, hogy vannak-e olyan játékaik, amiket már nem használnak, és szervezzetek vásárt! Egy csupor limonádé társaságában állítsatok standot, és hívjátok át az ismerőseiteket és a szomszédokat.

46. Készítsetek házi fagyit!
Egy halom szuper recept vár a neten, ha házi fagyit készítenétek! Válasszatok vaníliás vagy valamilyen gyümölcsös ízt, az egész család roppant boldog lesz!

47. Nektek is a Balaton a Riviéra?
Ha egy kevésbé zsúfolt, nyugis, kedves strandon pihennétek a családdal, akkor irány Pálköve, vagy a lellei Virág strand vagy az északi part egyik legkedvesebb települése, Ábrahámhegy.

48. Kötelezők közösen!
A nyár a pihenésé, érthető, hogy a gyerekek nehezen veszik rá magukat a tanulásra vagy a kötelezők elolvasására. Szervezz könyvklubot a családban, olvassa el mindenki a kötelezőt avgy kötelezőket, és beszéljétek meg együtt!

49. Gyerekszínház a Ligetben
Június közepétől egészen szeptember végéig várja a Hahota Gyermekszínház, a Görbetükör és a Szép Ernő Színház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal a 3-10 éves korosztályt a parkban. A színes díszletek között zajló mesejátékokat könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a résztvevő gyermekeket is a produkciókba.

50. Készítsetek interjút a nagyival
A nagyszülők kincsek, és kincset érő történeteik vannak. Üljetek le a nagymamával, nagypapával egy órára, kapcsoljátok be a hangrögzítőt, és kérdezzétek őket. Milyen volt annak idején gyereknek lenni? Mi volt a kedvenc nyári elfoglaltságuk? Milyenek voltak az ő szüleik?

Igen, megnézem a részleteket!

Hasznos volt?