cikk

Okosabb hétköznapok

6 kreativitásfejlesztő app gyerekeknek

A következő 6 appban művészet, rajz, humor és játék keveredik egy jó nagy adag kreativitással

6 kreativitásfejlesztő app

  1. Mixerpiece
  2. Monument Valley
  3. Toca Nature
  4. Crayola Create and Play
  5. Flow Free
  6. Loopimal

Izgalmas és sokszínű világot tárnak fel azok az online alkalmazások, amik kifejezetten a gyerekek kreativitásának fejlesztését célozzák. A színes, sokszor meseszerű köntösbe csomagolt játékos feladatok szinte észrevétlenül képesek csiszolni a kicsik találékonyságát és bővíteni ötlet-és eszköztárukat. 6 olyan appot szedtünk össze, amikkel tényleg gyerekjáték a tanulás minden korosztálynak, már egészen óvodás kortól.

Mixerpiece

Ez a játékos kollázskészítő alkalmazás minden porcikájában kreatív. Az app telefonon nem elérhető, de a tablet, a számítógép vagy a laptop képernyőjét bármikor egy hatalmas, online vászonná változtathatjuk vele, amire viccesebbnél viccesebb, kreatív kollázsokat készíthetünk. Mindeközben nem csak a technikát ismerhetik meg a gyerekek, hanem fejlődik a vizuális készségük és az egyes kollázsdarabokra kattintva művészeti alkotásokkal is megismerkedhetnek.

Monument Valley

A Monument Valley egy olyan kreatív játék, ahol a geometria minden lépés alapja. A játék története szerint egy néma hercegnő indul felfedezőútra különleges épületek között, amik viszont csak akkor engedik tovább, ha a megfelelő építészeti megoldásokat választjuk. A játékban fontos a térlátás, az építkező készség és természetesen a kreativitás is, a lépéseinkkel pedig közelebb kerülhetünk fontos bölcsességek felé.

Toca Nature

Ebben a játékban a gyerekek a természetet építhetik és figyelhetik meg, de egy nagy adag kreativitásra is szükség van hozzá. Erdőket, mezőket és völgyeket hozhatnak létre, ahova idővel állatok is beköltöznek, akik számára megfelelő élelmet és élőhelyet kell létrehozni - ehhez pedig minden alkotói készségre szükség van.

Crayola Create and Play

Zsírkrétát nem csak papíron lehet használni! Ezt hirdeti a népszerű zsírkréta márka is, a Crayola, akik online játékaikkal is a rajzolás és a kreativitás örömét terjesztik. Az alkalmazásban nem csak rajzolni, hanem színezni, alkotni, szójátékokat megoldani és kirakósozni is lehet, így a kicsik minden kreatív energiájukat megmozgathatják.

Flow Free

A Flow Free egy egyszerűen nagyszerű kreatív játék, amiben úgy kell összekötni a megadott pontokat, hogy ahhoz a lehető legkevesebb lépést kelljen használni és ne ütközzünk bele más pontokba és vonalakba. Igazi kreatív útvesztő, ahol a logika és a térlátás kerül a középpontba.

Loopimal

A 6-8 éves korosztály számára fejlesztett Loopimal már a grafikájával magával ragadja a kicsiket - és semmi kétség, hogy a nagyokat is. Ebben az alkalmazásban a zenei kreativitáson van a hangsúly; a játékosok színek, formák és hangok segítségével alkothatnak zeneszámokat, amiket aztán táncoló állatok adnak elő. Itt a gyerekek készíthetnek szóló számokat, duetteket, de akár nagyzenekari zenéket is, amivel fejlődik a kreativitásuk, a hallásuk és a ritmusérzékük is.

Ha tetszett ez a cikkünk, akkor olvasd el ezeket is: A mai gyerekek a hetük csupán 2%-át töltik játékkal Ezek a skillek lesznek fontosak a gyerekednek a jövőben – spoiler: nem a kódolásra gondolunk „Magabiztosan szembenézni a bizonytalan jövővel”

Hasznos volt?