ajánlat

Tanulás, fejlődés

IKSZ: élmény, tanulás, életre szóló kaland

Hogyan válasszátok ki a legjobb helyet? Mi segíti a döntést? Mindent az IKSZ-ről!

Ahogy szülőként mindenki azt szeretné, hogy gyereke élete értékkel és kalandokkal teli legyen, egyben abban is hiszünk, hogy a jövő a gyermekeink kezében van. Ennek megfelelően, az Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) lehetőséget ad nekik arra, hogy már most aktívan formálják azt a jövőt, amiben élni fognak.

De mi is ez pontosan?

Az Iskolai Közösségi Szolgálat Magyarországon egy olyan program, amelynek célja a közösségi felelősség és társadalmi érzékenység fejlesztése a diákokban. Ez egy olyan élmény, amely során a diákok aktívan részt vesznek a helyi közösség életében. Ezek a tevékenységek lehetnek az iskolában vagy annak közelében, esetleg néhány kilométeres körzetben, de akár a diákok saját otthonuk környékén is tevékenykedhetnek. A gyerekek maguk választhatják ki, milyen feladatokat szeretnének ellátni, legyen az az iskola által szervezett vagy saját maguk által javasolt tevékenység. A középiskolás diákok számára az 50 órás közösségi szolgálat teljesítése kötelező, azonban az IKSZ nem csupán egy kötelesség, hanem egy fontos lépés a fiatalok személyes és közösségi fejlődésében.

Milyen konkrét előnyökkel jár az IKSZ?

Segíti a diákokat abban, hogy értékes tapasztalatokat szerezzenek a társadalmi problémák megértésében és kezelésében. Fejleszti a vezetői és szervezői készségeket, lehetőséget ad a kapcsolatok és kapcsolatrendszer kialakítására a közösségi szervezetekkel és az emberekkel. Nemcsak a közösségnek tesznek jót a diákok, hanem saját maguknak is építenek egy erős alapot.

A praktikus részletekre is figyeljünk oda!

A középiskolás időszak bár tartalmas, közben kusza és sűrű, hiszen tele van tanulással, barátokkal, kalandokkal, különórákkal, edzésekkel és még sorolhatnánk. Ezért lényeges szempont, hogy a gyerekek időben döntsenek, hogy az IKSZ könnyebben beilleszthető legyen a már amúgy is pezsgő naptárba. Ami pedig még fontosabb, hogy a gyerekek ne fussanak ki az időből, hiszen az érettségi vizsgát csak úgy lehet megkezdeni, ha már elvégezték az 50 óra szolgálatot. Ha időben belevágnak ebbe az izgalmas kalandba, nem kell majd izgulni a last-minute pánik miatt sem, ami csak fölösleges stresszt okoz.

Netrevalók – egy szuper lehetőség az IKSZ teljesítésére

Szeretnéd, ha a gyermeked az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében segítséget nyújtana az idősebb generációnak méghozzá úgy, hogy az amúgy is meglévő digitális képességeit adja át? A Telekom Netrevalók programja tökéletes lehetőség erre!

A Netrevalók program egy innovatív kezdeményezés, amelyben a diákok segítséget nyújthatnak az idősebb generációnak az internet és digitális eszközök használatában. Az idősek számára a digitális világ gyakran kihívást jelent, és a fiatalok, akik otthonosan mozognak az online térben, fantasztikus segítséget jelenthetnek számukra. Ez nem csupán egy lehetőség arra, hogy a diákok szolgáljanak másokat, hanem egyúttal személyes fejlődést is jelent számukra. Képesek lesznek egyénre szabott tanácsokat adni, megoldásokat kínálni, és értékes kapcsolatokat építeni az idősebbekkel.

A Netrevalók foglalkozásait Budapesten 27 könyvtárban és vidéken 44 város könyvtárában rendezik meg, minden hónap második szerdáján. További információt ITT találsz!

Igen, megnézem a részleteket!

Hasznos volt?