esemény
oszk

Tanulás, fejlődés

Netrevalók

A fiatalabb generáció segít az idősebbeknek a digitális világ megismerésében!

Amíg az okoseszközök és az online világ használata az idősek számára sok nehézséget okozhat, addig a fiataloknak ez természetes. A Telekom és a magyarországi könyvtárak Netrevalók programjában összehozzuk a két generációt, és a fiatalok segítségével az idősek megtanulhatják az internet biztonságos és egyszerű használatát, miközben a diákok gyűjthetik az IKSZ-es órákat.

Digitális világban élünk, ezért elengedhetetlen, hogy a digitális ismeretekkel kevésbé rendelkező társadalmi csoportok, így például az idősebbek is megismerjék és hozzáférjenek a technológia nyújtotta lehetőségekhez. Ehhez azonban sokuknak támogatásra és útmutatásra van szüksége. Ezért a Magyar Telekom és a magyarországi könyvtárak partnerségben új programot hoztak létre, ahol középiskolás diákok személyre szabottan, saját tudásszint és érdeklődés alapján ismertetik meg az idősebbeket olyan digitális megoldásokkal, amelyek a mindennapi életük során valós segítséget nyújthatnak számukra.

A Netrevalók program egy újszerű kezdeményezés, ami arról szól, hogy középiskolás diákok tanítanak időseket a digitális eszközök és az internet használatára az iskolai közösségi szolgálatos órák fejében. Az ingyenes foglalkozásokon a nyugdíjasoknak lehetőségük van kérdéseket feltenni, az őket érintő problémák megoldásában segítséget kérni, gyakorolni vagy ismételni. A középiskolások számára - akik remekül kiismerik magukat az online világban - a kezdeményezés egyedülálló lehetőség, hogy hasznos tevékenységet végezzenek a közösségi szolgálat keretében (IKSZ) és azonnali sikerélménnyel és értékes tapasztalatokkal gazdagodjanak.

Ha érdekel, hogy hogyan működik a program látogass el a foglalkozásokra, melyek fix időpontban, minden hónap második szerdáján kerülnek megrendezésre. Budapesten 27 könyvtárban, vidéken pedig 44 város könyvtáraiban várunk mindenkit szeretettel.

Jelentkezz, hogy a digitális világ mindenki számára elérhetővé váljon!